Jedrenje s djecom

Prve slike koje vam padnu na pamet kada u glavi počnete spajati duboku vodu, brzi objekt s jedrima, bez kočnica, otvoren prostor i djecu je definitivno 112 (195 za hitne slučajeve na moru, uvijek je dobro znati), vaše dijete u vodi ili visi s jarbola. U stvarnosti, jedrenje s djecom može biti vrlo ugodno iskustvo ako cijelo vrijeme ne razmišljate o opasnostima.

  • 21.09.2019.
  • Hrvatska, Split, SunLife Charter, Nautika, Jedrenje, Djeca, Sigurnost, Odgoj

Ne morate imati vlastitu djecu da biste znali koliko problema mogu prouzročiti. Ne postoji situacija koju oni ne bi mogli slučajno ili namjerno pretvoriti u nered i potencijalnu opasnost. Oni vam mogu dizati živce i popeti se na glavu kao što to nitko ne može, to je jedan od najranijih talenata koji prepoznajete u njima. Drugi veliki talent, neutralizator prethodnog, sposobnost je da vas nasmiju čak i u onim trenucima živčanog sloma zbog njihovih nestašluka. Njihov osmijeh je nešto čega se nikada nećete zasititi, nešto zbog čega ćete provoditi svaku minutu svog slobodnog vremena s njima, igrajući se, smijući se i učeći.

Jedan od najboljih načina da se sve to kombinira je jedrenje. Naravno, prve slike koje vam padnu na pamet kada u glavi počnete spajati duboku vodu, brzi objekt s jedrima, bez kočnica, otvoren prostor i djecu je definitivno 112 (195 za hitne slučajeve na moru, uvijek je dobro znati), vaše dijete u vodi ili visi s jarbola. U stvarnosti, jedrenje s djecom može biti vrlo ugodno iskustvo ako cijelo vrijeme ne razmišljate o opasnostima. Vaša djeca mogu se povrijediti bilo gdje, voda je u najmanju ruku meka i morskih pasa jedva da ima u Hrvatskoj ako padnu s broda. :)

   

Sigurnost je na prvom mjestu, to znate. Ovdje smo da vam omogućimo sigurnosnu mrežu i pojaseve za spašavanje za djecu ako bude potrebno. Ovo su najpopularnije i vjerojatno jedine mjere predostrožnosti koje trebate poduzeti prije nego što započnete svoj tjedan najma kod SunLife-a. Informativni sastanak prije puta je također važan. Vaša djeca trebaju znati kako se ponašati na brodu ako prvi put dolaze na brod. Zapravo, čak i ako im je to drugi, treći ili četvrti put...oni su djeca. :)

Druga važna stvar koju trebate uzeti u obzir prije nego što skočite na brod s malim „čudovištima“ je opskrba. Ako s malim djetetom idete do susjeda, znate da morate pripremiti svoju „dječju opremu“, tako da je potrebno sve srediti i organizirati ako idete na brod koji će se nekoliko dana usidriti u nekoj osamljenoj uvali. Nemate gdje pobjeći kada vam dijete počne cviliti da nema pri ruci svoju omiljenu igračku ili jogurt. Definitivno razmislite o tome da ponesete društvene igre, knjige ili uzmete neke igračke za vodu i opremu za ronjenje kod nas. Uvijek je dobro imati nešto za potrošnju puste energije koju imaju, a i vama će dobro doći.

Sad kada smo sve spomenuli, ne zaboravite najvažnije od svega!!! Opustite se. Zabavite se. Uživajte u svom potomstvu. Smatramo da je bolje da njih imate na brodu i gledate njihova nasmijana lica a ne dlakava leđa dida Mate koja imitiraju nasukanog kita. Ako padnu preko ograde, nemojte paničariti. Upotrijebite brodsku kuku, tu je s razlogom. :) Izvucite svoje dijete iz vode, uredno ga izmlatite jer nije bilo dovoljno oprezno, a zatim ga zagrlite i utješite kao što to čine pravi roditelji. :) SunLife Charter, vaš partner u odgoju.

 

 

Dario Jerković