Croatia Boat Show

Već 21 godinu, još od 1998. godine, Croatia Boat Show organizira se sa strašću i vizijom kako bi postao jedan od najvećih i najuglednijih sajmova brodova na svijetu.

  • 23.04.2019.
  • Hrvatska, Split, Sajam brodova, Yachting, Nautika, Jedrenje

 

Nije lako pokrenuti tradiciju. U vrijeme kada nešto pokrećete po prvi puta ni ne razmišljate toliko o mogućnosti da će to postati tradicija, samo se nastavljate nadati najboljem i dajete sve od sebe da biste uspjeli. Već 21 godinu, još od 1998. godine, Croatia Boat Show organizira se sa strašću i vizijom kako bi postao jedan od najvećih i najuglednijih sajmova brodova na svijetu. I uspio je u tome. Croatia Boat Show dugo je bio jedan od 10  najboljih sajmova na svijetu, prepun ljudi i izlagača, što je Split učinilo jednim od središta nautičke industrije. Ekonomska kriza 2009. godine, koja je uzrokovala nedostatak sponzora i pokrovitelja, dovela je Croatia Boat Show tijekom godina na sjenu prijašnjeg sajma. Srećom, organizator i poduzetnik Vincenco Blagaić nije odustao od vraćanja ovog ranije važnog nautičkog sajma na pravi put. Vratio je glamur, luksuz i važnost Croatia Boat Show-u i, što je najvažnije od svega, vratio je izlagače i ljude u Split.

21. Croatia Boat Show (11.-15.04.2019.) mogao bi biti povratak kojem su se svi nadali. Prethodni sajam održan 2018. bio je dah svježeg zraka nakon prethodnih neuspjeha, ali najnoviji sajam privukao je mnoge hrvatske i svjetske premijere, zajedno s jahtama kao što su Mangusta duga 42 metra i 25 m Sunreave. Tijekom sajma, više od 300 izlagača iz 25 različitih zemalja s više od 150 izloženih brodova predstavilo se javnosti, sklapajući razne poslove i ostvarujući nove kontakte. Najveća atrakcija i najpopularnije mjesto sajma „Croatia Boat Show“ 2019. godine na kojem se sklapao posao svakako je bila teglenica duga 100 metara koja je tijekom sajma služila kao yacht klub. Bilo je to žarište glamura i gastronomskih užitaka, čija je fantastična pozadina bila poznata splitska riva i Dioklecijanova palača. Ajde da netko to nadmaši!

Sve u svemu, jaki Croatia Boat Show ono je što Split i Hrvatska trebaju i zaslužuju, jer Hrvatska, kao savršeno odredište za jedrenje, prednjači po broju charter brodova ispred svih ostalih destinacija za krstarenje. Povratak na pravi put i povratak prethodne slave ono je što gosp. Blagaić i njegovi partneri iza projekta Croatia Boat Show-a žele, ali s pogledom na budućnost i ostvarenje glavnog cilja, biti predvodnik u idejama, inovacijama i konceptima koji će poboljšati ne samo hrvatsku nautičku i charter industriju , već i svjetsku također.

Dario Jerković